Friday, May 25, 2012

assalamualaikum wbt:

ketandusan idea nak coret....heheheh...

Sunday, January 1, 2012

red warriors.....gomo kelate gomo...

assalamualaikum wbt:

credit to:http://kelantanfa.com/

Pasukan Kelantan melancarkan jersi baru untuk perlawanan Liga Malaysia.Ada yang suka dan ada juga yang kurang suka dengan design baru jersi kali ini. Tapi bagi aku semua itu tidak penting. "SOKONGAN KITA BUKAN PADA JERSI,TAPI PADA PASUKAN". Semoga berjaya kepada pasukan RED WARRIORS!!! GOMO KELATE GOMO!!!

Tuesday, December 27, 2011

sepi menyepi

assalamualaikum wbt:

wahh!!..lama dah aku tak memblogkan diri aku nie...al-maklumlah sibuk dengan tugasan yang tak pernah nak habis...hehe...banyak cerita yang aku ingin tulis, hmmm tapi idea tak boleh nak keluar pulak, kena perah semula otak nie baru boleh keluar balik.Tapi aku sekarang dalam minggu "STUDY WEEK",jadi ada plak masa nak tulis blog sambil duk ulangkaji pelajaran,hehe tak kan nak study 24jam plak kan. Rasa cukup la kot aku post kat sini, lain kali plak..macam biasa, time2 camni la sibuk nak pindah rumah baru.huhu..rumah sekarang asyik kena saman dengan "ABG MBSA", sebab masalah parkir kenderaan..huhuhu..ok arios! :-)

Tuesday, April 19, 2011

MALAYSIAN CUBPRIX DI LITAR BATU KAWAN, 16-17APRIL 2011

assalamualaikum wbt :

Ronda2 ke Stadium Batu Kawan.....


gelagat penonton yang hadir....


pemenang kategori CP130
pemenang kategori CP115


keputusan penuh perlumbaan

73...:)

Sunday, April 3, 2011

no title...no joke....

assalamualaikum wbt :

minggu last2 nie banyak plak nak kena hantar, fyp project, lab report, assignment,dan yang sama waktu dengannya....huhuhu..tension rase...dah la exam punye schedule rapat giler....untuk fyp punye presentation xsiap prepare lg..hohoho.....test dua hujung minggu nie, direct jumaat,sabtu,dan ahad.....sabor je la labuuu..hahaha.

73

Wednesday, March 30, 2011

Final exam coming soon...

assalamualaikum wbt:



Tik,tuk,tik,tuk..wah, rupa-rupanya dah hampir 15 minggu berlalu...apa yang aku dah belajar untuk semester nie ek???..automotif,manufacturing,fluid power, plant engineering...hmmm,camne la result untuk sem nie..test 1 da lepas, alhamdulillah lepas target aku, test 2 akan menyusul minggu nie dan minggu depan, sempat tak untuk study untuk test dua???...tapi yangpaling tension sekali bila final exam time table kuar 2 hari lepas..oh mak aih!!!..2 paper 2 hari berturut-turut plak...cmne nak study nie??sempat ke??...aku dah buat tinjauan dan risikan, so, aku perlu la belajar awal, jangan tunggu last2 minit...nanti huru hara..hahaha....kena planning awal lak...21/4,22/4,25/4, dan 27/4...tarikh2 penting aku untuk bulan nie...hmmm pastu kena pikir lak cmne nak bawak balik harta2 aku nie..al-maklumlah nie last semester aku..
k arios, 73

Thursday, March 24, 2011

INDUSTRY VISIT...

assalamulaikum wbt :

Kali nie aku nak kongsi sikit ketensionan aku pasal "industry visit" yang sepatutnya berlansung minggu nie "21-23Mac 2011". Tapi apakan daya,lawatan itu terpaksa dibatalkan atas sebab2 yang tidak dapat dijelaskan oleh pensyarah aku. Jikalau lawatan ini tidak dibatalkan, kami dapat melawat beberapa buah kilang.Penat2...huhu, sedih pun ada lebih kurang 1 bulan kami menyiapkan proposal untuk lawatan nie. Tengok2 batal macam tu je...huhuh...Tapi kerja kurang sikit pasal tak payah buat assignment.





gambar kenangan lawatan ke kilang SUMITOMO ELECTRIC SINTERED COMPONENT akhir tahun lepas..

Saturday, March 19, 2011

B.E.R.L.I.A.N dan D.I.A.M.O.N.D

assalamualaikum wbt


Hari ini aku terkejut besar apabila member aku bertanyakan macam mana nak eja BERLIAN..Aku ingat dia nak main2 je, tapi memang betul dia konfius ejaan berlian.Sampai aku sendiri pun konfius nak eja BERLIAN..hahah..Korang rasa mesti pelik kan,pasal nak eja berlian bukan susah pun.B.E.R.L.I.A.N..senang..heehe.kitorang hanya konfius pasal huruf "R",nak letak ke tak..kalau tak letak jadi perkataan BELIAN..aik pelik rasanya. Tapi kalau suruh eja DIAMOND laju je jawab,hahaha. Yelah eja DIAMOND ikut bahasa omputih senang berbanding eja BERLIAN. Inilah masalahnya kalau sekalu belajar dalam bahasa omputih, sampai nak eja perkataan dalam bahasa ibunda pun susah. Aku ni pun bukan reti sangat cakap omputih, dari tadika sampai sekarang tak pernah pandai2,hahaha. jadi moralnya kalau nak pakai bahasa omputih tu, jangalah sampai bahasa sendiri dilupakan..

p/s:antenna DIAMOND bleh tak kita panggil antena BERLIAN...

Sunday, February 27, 2011

Khas kepada Ibu dan ayah......

assalamualaikum wbt

Aku di sini malas nak coret apa2..just nak kongsi video.... videoehsan:http://www.youtube.com/

73,arios

Saturday, February 12, 2011

renew bracket

assalamualaikum wbt:

Ni satu lagi entry yang tah pape yg aku pon sendiri nak tak nak post entry nie..hehe.Jadi disebabkan kerajinan aku yg tak kena dengan tempat dan waktu, jadi terserempaklah aku dengan gambar2 yg aku sendiri tak sangka aku masih simpan.Gambar pon tak sehebat gambar dari surat khabar,tp gambar time aku tengah membuang karat2 yg ada pada bracket antena mobile.Sebenarnya dah lama aku nak kikis (gonyoh dalam loghat kelantan) benda alah nie,tapi malas plak nak tanggalkan dari bonet jalopy.hohoho. Hujung tahun lepas kebetulan ayah aku tukar bonet, jadi bracket nie terpaksa dibuang.JAdi sebelum dipasang balik pada bonet jalopy, kesempatan dalam kesempitan aku merajinkan diri mengecat balik dari warna hitampudar kepada hitam macam warna asal.


Akhirnya siap jugak hasil dari tangan aku nie.

arios 73.